Handige tips en tricks

Voordelen en nadelen

Wat zijn de voor en nadelen van een onderneming?

Als je een onderneming begint, zitten er voordelen in en natuurlijk ook nadelen.  Wij gaan je vertellen wat de voor en nadelen zijn van een onderneming.

Voordelen

Als je een onderneming begint, kun jij je eigen tijden indelen en zelf bepalen wanneer je gaat beginnen. Je kunt zelf je eigen beslissingen nemen, zonder dat iemand je afkeurd voor je beslissingen. Daarnaast kun je vakantie nemen wanneer je wilt. Je bent je eigen baas, je werkt niet voor een baas en dus kun je je eigen beslissingen nemen. Ook kun je opdrachten aan werknemers geven, die vervolgens de opdracht uitvoeren voor jou.

Nadelen

Vaak is het ook zo dat je wel meer uur besteed dan mensen in loondienst, je moet namelijk op meer dingen letten dan werknemers. Ook als je ziek bent, zul je iemand anders moeten laten invallen voor het overnemen van de onderneming, vaak is het dan zo dat die persoon dan niet heel veel ervaring heeft met het runnen van een onderneming zoals jij het wilt. Je moet je eigen beslissingen nemen, zonder dat iemand je kan steunen, tenzij je samen met iemand anders de onderneming runt. Daarnaast moet je zelf je pensioen regelen.